Fra 25. mars til 27. april er det mulig å besøke Torunn Hjorthol sin kunstutstilling “Bittermarka & Brüssel” i Morensalen.

Men hva har Bittermarka & Brüssel til felles tenker du kanskje? Torunn forteller: Fellesnevneren er en utflytta trysling ved navn Audun Byre. Han traff jeg i et mørkt lokale høsten 2003. Både dialekt og skiferdigheter falt i mannens favør.
Som inngifta trysling og med en hang til fjellet, ble det etter noen år og unger hytte i Bittermarka – og der kunne jeg i grunnen tilbrakt all min tid hvis sånt var mulig. Tryslingen Audun, ville imidlertid ha det annerledes – han dro familien til Brüssel for å jobbe i Norges delegasjon til NATO, og jeg endte opp med å kalle to så kontrastfylte steder som Bittermarka og Brüssel «hjemme».
Da jeg lekte meg fram til bildene fra Bittermarka, begynte jeg samtidig å ta bilder av Brüssel på samme vis. Jeg samlet på former, farger og inntrykk – og bildene som vokste fram, fortalte en helt annen historie. Bittermarka er for meg lange tanker og ro i sjela – evige vidder, søkk i snøen, stjernehimmel og spor etter dyreliv. Brüssel er å møte veggene i bygata, klistremerker, tagger og marmor i fasaden. Sammen forteller bildene også mer om hverandre.
Dette er en fortelling om by og land – om natur og kultur, og om hvordan jeg opplever landskapene jeg lever i akkurat nå.

Torunn Hjorthol driver også nettstedet www.gloryofgreen.blog – en friluftsblogg med mange tips til aktive ferier i Europa blant annet.