Vi tilbyr nå meråpent bibliotek! Det betyr at vi stiller biblioteket til rådighet for innbyggerne også utenom den bemannede åpningstiden. Meråpent innebærer ubemannet bibliotek før og etter ordinær åpningstid. Mandag til torsdag er det meråpent fra kl. 7 til kl. 22 og fredag til søndag er det meråpent fra kl. 7 til kl. 20.

Alle lånere som er over 18 år kan benytte seg av tilbudet. For å få tilgang til meråpent må du komme innom biblioteket for å oppgradere lånekortet slik at det kan benyttes til å åpne døra. Hvis du ikke vil bruke lånekortet, kan du laste ned appen Bibliofil der du kan ha digitalt lånekort.

Før du får tilgang må du skrive under en kontrakt som beskriver hva du forplikter seg til. Du vil også få beskjed om hva som inngår i det meråpne bibliotektilbudet. Kikk på kontrakten her: meråpent

Vi viser deg hvordan du registrerer dine lån på utlånspc-en, hvordan du åpner døra med kortet ditt og hvordan du kommer deg ut. Når meråpent stenges blir også lysene i biblioteket slokket, men du har tid til å komme deg ut.

Meråpent gir en mulighet for flere til å bruke biblioteket, for eksempel studenter som trenger et sted å sitte eller folk som jobber eller bor slik til at det er vanskelig å komme i åpningstida. Det tilbys flere steder i Norge, og så langt er erfaringene positive. Meråpent bibliotek er et ekstra tilbud, og vi opprettholder dagens bemannede åpningstider slik de er.

Se hvordan du bruker låneautomaten vår i videoen, og kom innom for å høre mer om meråpent og for å oppgradere lånekortet ditt.

 

Utlånsautomat

Vi har fått utlånsautomat!Nå kan du låne bøker selv på automaten vår. Trykk først på låne, les strekkoden på lånekortet ditt, og som du ser på videoen ble to av bøkene automatisk lånt ut. Dette er fordi de har RFID-brikker, og vi jobber med å merke alle bøkene våre med brikker, men inntil vi har gjort det må bøkene uten brikker lånes ut ved å skanne strekkoden som vist på videoen. Så sjekk at antall bøker stemmer før du trykker ferdig og tar med bøkene hjem. #boktipstorsdag

Publisert av Trysil folkebibliotek Torsdag 16. august 2018